03 Haziran 2023 - Cumartesi

ÇOCUKLARA CENNETİ, GENÇLERE CEHENNEMİ ANLATIN...

Geçen hafta aldığım davet üzerine Diyanet İşleri Başkanlığının dört altı yaş grubu çocukların kursuna masal anlatmaya gittim...

Yazar - Hayrünnisa YURÇ
Okuma Süresi: 4 dk.
280 okunma
Hayrünnisa YURÇ

Hayrünnisa YURÇ

-
Google News

Geçen hafta aldığım davet üzerine Diyanet İşleri Başkanlığının dört altı yaş grubu çocukların kursuna masal anlatmaya gittim. Bu faaliyete geçmeden, Karadeniz fırtınası gibi esen çalışkan ve gayretli kardeşimiz Sayın il Müftümüz Hüseyin Demirtaş, müftülük yeni binasını tanıttı. Her yaş grubuna hitab eden müftülük binamızı ve şehrimize sunulan bu imkanları tanımaktan mutlu oldum.

Öncelikle, gençlerimizin rahatça ders çalışabileceği internet ve kütüphane imkanı olan, aydınlık, ferah ve sakin salonların  olması çok güzel. Harika bir konferans salonu ve nikah salonu da var.  Alt katta kafeterya ve kitap satış noktası var. Müftülük binamızın en üst katında bir tv stüdyosu var, buradan Ramazan sevinci programı yapılmış. Şu anda da bitmek üzere olan radyo stüdyosu var, buradan  diğer radyolara içerik  olarak her kesimi kucaklayacak programlar yapılacak. 

Hepimiz için güzel haberler bunlar, ayrıca Diyanet yayınevinin çıkardığı dergiler de çok güzel. Diyanet Dergisi, Aile Dergisi,  gençlere yönelik  Geçerken Dergisi, Diyanet Çocuk Dergisi ve Cim Çocuk Dergisi  çok güzeller ve istifade edilmeyi bekliyorlar ve daha güzeli ücretsiz hediye ediliyorlar. Müftülük  binamızın Camii Musab Bin Umeyr Camiini görmediyseniz bir vakit namazı kılın. Binanın asansörlü olması da çok güzel, “Emeği geçenlerden Allah razı olsun, Allah devlete millete zeval vermesin.” dualarıyla ziyaret edeceksiniz. 

Müftülük binamızda yedi sınıflık Kur-an Kursu var. Çok gayretli hoca hanımlar var, aynı gayreti dört altı yaş sınıfındaki öğretmenlerde de gördüm. Minik melekler cenneti ve masalları dikkatle dinlediler ve Peygamber Efendimizin yukarıda zikrettiğimiz bu hadisinin , bütün hadislerdeki gibi fıtrata ne kadar uygun olduğunu bizzat gördüm. Öğretmenlerinin hazırladığı nostalji köşesinde masallar anlattık, diğer anneanne  ve babaannelerle birlikte ve ağırlandık. Değişik ve iyi düşünülmüş bir faaliyetti, ekilen bu güzel tohumları ve gayretleri görünce geleceğe dair ümidim arttı. Bu faaliyetlerden haberdar olmak için de instegramdan Kütahya İl Müftülüğünü ekledim.

Rahmetli Turgut Özal’ın bir sözü vardı, “Türkiye nin kalkınabilmesi için sıçramaya ihtiyacı var.”demişti. Müftü beye de söyledim, Diyanetin de sıçramaya ihtiyacı vardı , koşmaya başladı. Yapılan güzel işler var hamdolsun. bütün camilerimizde  çocuklara ve gençlere kendini sevdirecek, aktif, güler yüzlü, çeşitli  etkinliklerle onlara  güzel dinimizi öğretecek imam ve müezzinlere çok ihtiyacımız var. Bu gayretlerin boşa  gitmeyeceğine ınanıyorum ve bu başarının gerçekleşmesi için de toplumun her kesiminin, özellikle anne ve babaların bilinçlenmesine çok ihtiyaç olduğunu belirtmek isterim.

Peygamber  Efendimizin bir hadis-i  Şerifiyle bitirelim sözlerimizi, “Müjdeleyiniz, korkutmayınız. Sevdiriniz, nefret ettirmeyiniz...”

Gayret eden herkesten Allah  ebeden razı olsun. Amiiin.

#
Yorumlar (2)
06.06.2023 23:09
Amin , rabbim öğretmenlere, eğitmenlere gayret versin , güzel çalışmalar , kucuklerede anlamayı nasib etsin ...
Müzeyyen
04.06.2023 09:23
Rabbim emeği geçen herkesten razı olsun bu hizmetleri yapan vesile olan herkesten razı olsun sayılarımızı çoğaltsın mevlam
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları