Kütahyalı müzik öğretmenlerinden eski ninniye yeni versiyon
Kütahya’dagörev yapan iki müzik öğretmeni ve bir ritim sanatçısı darbukalarıyla eski ninniye yeni versiyon uygulayarak, anksiyete durumunu düzenleyici etkisi olan ve kolik sancıları çeken bebekler için yeni bir format ortaya çıkardı.
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesinde görev yapan Öğretim görevlisi Mehmet Sevim, Kütahya Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi'nde müzik öğretmeni olan Oğuzhan Kavukçu ve ülke genelinde alanında farklı çalışmalar yapan ritim sanatçısı Mehmet Özdemir tarafından gerçekleştirilen çalışmayla, geleneksel ninniyi daha sakinleştirici ve rahatlatıcı bir formatta seslendirerek, bebeklerin üzerinde olumlu bir etki yaratmak hedeflendi.
Dandini dandini dastana diyerek başlayan ve hemen herkesin hayatında en az bir kez şahit olduğu geleneksel ninninin yeni versiyonunun bebeklerde anksiyete düzeyini düşürmek ve kolik sancılarına bir rahatlama sağlamak amacıyla geliştirildiğini ifade eden, Kütahyalı müzik öğretmeni Oğuzhan Kavukçu, "Müzik, insanlar üzerinde derin bir etkiye sahiptir. Bebekler de müziği duymayı ve ritmi hissetmeyi severler. Bu projeyle amacımız, bebeklerin sakinleşmesini ve rahatlamasını sağlayarak hem onların hem de ailelerinin yaşam kalitesini artırmaktır." dedi.
Mehmet Sevim ise çalışmanın süreci hakkında şunları paylaştı: "Geleneksel ninniyi farklı bir formatta seslendirmek için birçok enstrüman kullanarak farklı bir atmosfer yaratmaya çalıştık. Bu şekilde bebeklerin duygu durumunu olumlu yönde etkileyebileceğimize inanıyoruz."
Projenin diğer katılımcısı olan Mehmet Özdemir ise; "Ritim, insanların duygusal durumunu etkileyebilir ve sakinleştirici bir etkiye sahip olabilir. Bu projede, bebeklerin sancılarına ve anksiyete düzeyine yardımcı olmak amacıyla ritimleri kullanmayı tercih ettik. Bu çalışmamızı mümkün olduğunca ülke genelinde yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Böylelikle, bebeklerin ve ailelerinin yaşam kalitesini artırmak gibi bir düşüncemiz var. Projemiz, bebeklerin sağlığı üzerinde olumlu bir etki yaratma potansiyeline sahip. Belki de bu çalışmamız, bu alanda yeni araştırmalara ilham verebilir." şeklinde konuştu.
İşte eski ninniye yeni versiyon: