Türkiye kara güne uyandı. Kahramanmaraş'ta 7,7 ve 7,6 şiddetinde çifte deprem

Pazarcık ilçesinde gece 04.17 sıralarında meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından 7,6 şiddetinde bir deprem daha oldu. 1541 vatandaşımız vefat etti.

Yayın: 06 Şubat 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 06.02.2023 15:52:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
162 okunma
Google News

Türkiye kara güne uyandı. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde gece 04.17 sıralarında meydana gelen 7,7 büyüklüğünde depremde, Kahramanmaraş başta olmak üzere çevre illerde 2824 bina yıkılmasına neden olurken, an itibarıyla 1014 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Pazarcık ilçesi merkezli olan ve 7 km derinlikte meydana gelen ilk deprem,10 ilde Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da toplam 1541 kişi hayatını kaybetti. 5 bin 385 vatandaş da yaralı. Depremin ardından arama ve kurtarma çalışmaları çerçevesinde 2 bin 470 kişinin enkaz altından kurtarıldığı bildirildi.

Kahramanmaraş Elbistan merkezli 7,6 ölçeğinde 2. büyük deprem!

Türkiye’den onlarca kurtarma ekibi bölgede arama ve kurtarma çalışmalarına devam ederken, saat 13:24 sıralarında yine Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde 7,6 şiddetinde başka bir şiddetli deprem daha meydana geldi.

Deprem uzmanları Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğündeki 2. depremin ilk depremden bağımsız başka bir deprem olduğunu kaydederken, depremin aynı fay sistemine ait olduğunu ifade etti. Depremlerin her ikisinin de birbirinden bağımsız, birbirini tetikleyen depremler olduğunun altı çizlilirken, ardı ardına yaşanan bu büyüklükteki iki depremin Türkiye’de ilk kez yaşandığı ifade edildi.

Bölgede ciddi bir deprem aktivitesinin devam ettiği ve 6,5- 6,7 şiddetinde yaşanabilecek artçı sarsıntıların devam edeceği belirtildi.

Vatandaşlarımızdan hasarlı binalardan uzak durmaları ve toplanma alanlarında bulunmaları istenirken, maalesef bölgede tablonun her geçen dakika ağırlaştığı bildiriliyor.

 

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.