Depremzedeler için yardım malzemelerini içeren 16. TIR da yola çıktı

Depremzedeler için Kütahya Belediyesinin düzenlemiş olduğu kampanyayla toplanan yardım malzemelerinden oluşan 16. TIR deprem bölgesine ulaşmak için yola çıktı

Yayın: 09 Şubat 2023 - Perşembe - Güncelleme: 09.02.2023 13:03:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
222 okunma
Google News

Depremzedeler için seferber olan tüm Türkiye bölgeye yardım göndermeye devam ediyor. Bu çerçevede Kütahya Belediyesinin düzenlemiş olduğu kampanyaya bağışlanan yardım malzemelerinin yüklendiği 16. yardım TIR’ı, dualarla depremden etkilenen vatandaşlarımız için yola çıkarıldı.

Dünya tarihinin gördüğü en büyük deprem felaketlerinden birini yaşayan Türkiye’de, felaketten etkilenen 10 ilimizde yaşayan vatandaşlarımız için, tüm Türkiye gibi Kütahya’da seferber oldu. Çeşitli sivil toplum kuruluşları ve derneklerin oluşturduğu kampanyalarla toplanan yardımlar bölgeye gönderilmeye devam ediyor. Bu çerçevede depremin yaşandığı ilk günden itibaren bir yardım kampanyası düzenleyen Kütahya Belediyesi, vatandaşların bağışlarıyla toplanan yardım malzemelerinden oluşan 16. TIR’ı yola çıkardı.

Konuya ilişkin bilgiler veren Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, “Dün 8. TIR’ımızı göndermiştik. Dün akşamdan sabaha kadar arkadaşlarımızın hazırladığı yeni 8 TIR’ı daha yola çıkarıyoruz. Bu yardımları yapan tüm hemşehrilerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Işık açıklamalarını şöyle devam etti. “Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve ülkemizi yasa boğan depremler sonrası tek yürek olan Kütahyalı hemşehrilerimiz, seferberlik halinde ellerinden gelen imkânlar doğrultusunda yardımlarını Kütahya Belediyemize ulaştırmaya devam ediyor. Kütahya Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüze teslim edilen malzemeler sınıflandırılıp paketlendikten sonra tırlara yüklenerek deprem bölgesine ulaştırılmak üzere yola koyuluyor. Dün gönderilen 8 tırın ardından dün akşamdan sabaha kadar üstün bir gayret gösteren Belediyemiz personelleri ve gönüllüler, 8 tırı daha afet bölgesindeki yaraları sarmak üzere hazır hale getirdi.

Toplamda 16 yardım tırını depremden etkilenen vatandaşlarımız için gönderdik. Depremin 3. gününde gördüğümüz manzaralar içimizi acıtsa da vatandaşlarımızın yardımları, Türkiye’nin her yerinden deprem bölgesine aktarılmak üzere değişik organizasyonlarla toplanıyor. Belediyemiz de ilk günden itibaren başlatmış olduğu deprem yardım kampanyasını devam ettiriyor. Yardımlar Kütahya Belediyesi’nin Kadın Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından organize edilip deprem bölgesine gönderiliyor. Bu yardımları yapan tüm hemşehrilerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Biraz sonra da Seyitömer Belediyemizin hazırlamış olduğu bir tır daha buraya gelecek, onu da törenle göndereceğiz. Diğer taraftan da gelen yardımların ayrılması ve paketlenip yüklenmesi işlemi de Belediyemizin alt katında devam ediyor. Bugün ve yarın da nasip olursa bu kampanyayı devam ettireceğiz. Ondan sonra da inşallah ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Milletimizin gönlü rahat olsun. Hemşehrilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Kaybedilen canlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Aziz Milletimize baş sağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Orada yardıma muhtaç olan her vatandaşımıza da sabırlar diliyorum” şeklinde konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.